هنگام صحبت درباره غذاهای سالم، به خصوص سبزیجات، همیشه خواهید شنید که بهتر است از سبزیجات رنگی استفاده کنید. بنابراین وقتی به سبزیجات فکر میکنیم؛ اسفناج سبز، فلفل دلمه ای قرمز و هویج نارنجی را تصور می کنیم. اما برخی سبزیجات سفید وجود دارند که به همان اندازه سالم هستند. سبزیجات سفید شامل قارچ، سیر، سیبزمینی، پیاز و گلکلم هستند. گل کلم سبزی بسیار سالمی است. این یک گیاه سالیانه است و متعلق به جنس Brassica می باشد. گل کلم نوعی کلم وحشی است.
حقایق جالب گل کلم
- نام آن از کلمه ایتالیاییcauli-fiori گرفته می شود. منشا گل کلم آسیای صغیر و مدیترانه است
- اعتقاد بر این است که از ابتدای قرن شانزدهم در آشپزخانه استفاده شده است
- بزرگترین تولید کننده گل کلم، چین و هند است
- فقط گل و یا قسمت سفید این سبزی استفاده می شود. گل را می توان بصورت خام، پخته شده، برشته شده، بخار پز یا ترشی، مصرف کرد
- گل ها روی یک درخت رشد می کنند که معمولا 20 تا80 سانتی متر ارتفاع دارد. جوانه های سفید، سبز، قرمز یا زرد زمانی ظاهر می شوند که حدود ده برگ در بالای آن بوجود آید
- هنگام استفاده از گل کلم، می توانید از برگ های آن به همراه دیگر سبزیجات برای پخت سوپ استفاده کنید
- جوشاندن گل کلم، نباید بیش از حد طول بکشد، زیرا می تواند ارزش غذایی آنرا کاهش دهد ( 10 تا 15 دقیقه کافی ست) برای نگهداری، باید آن را در یخچال و پوشیده در کیسه های پلاستیکی و یا کاغذی نگهداری کنید. با این حال، باید در پنج روز آنرا بخورید. چون پس از پنج روز، می تواند ارزش غذایی خود را از دست بدهد
- گل کلم شسته شده نباید بیش تر از دو روز باقی بماند
- گل کلم را می توان بصورت خام و یا پخته شده، و در زمستان اگر در بازار موجود نباشد، بصورت گل کلم ترشی مصرف کرد.
.
اطلاعات بیشتر را در لینک اصلی زیر بخوانید:
خواص و عوارض ثابت شده علمی گل کلم و چند دستور غذایی خوشمزه با آن
درباره این سایت